Waldkorn
Waldkorn blijkt een Nederlandse uitvinding. Het is een merkbrood dat vooral bestaat uit witte bloem, vermomd in een donkerbruin Du...
Hummus
Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in ...
Chique Vlees
Rundvlees met exotische namen. De Keuringsdienst wil weten wat voor vlees we in de kuip hebben....
Clean label
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en...
Biologische zalm
De Keuringsdienst neemt een duikje in de wereld van de biologische vis....
Alpenmelk
Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt, en vindt inderdaad dapper...
Gin
Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw ginmerk in het schap. Maar wat is ...
Lekkerbek
Het is een bijzonder visje, hij heeft een huid van paneermeel en hij zwemt het liefst in de frituur. De lekkerbek....
Kaassoufflé
Kaas in een krokant jasje uit de frituur: de kaassoufflé. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, emmental...
Proteïne
De Keuringsdienst spant zich in en gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinair...
Antibioticavrij
Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws, maar hoe zit het dan met het andere kippenvle...
Single origin koffie
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie...
Paella
Hollanders houden van Spanje, en in Spanje houden ze van paella. Om de smaak van Spanje ook in Nederland in huis te halen eten we ...
Buitenbeentjes
De Keuringsdienst gaat op zoek naar groenten en fruit met een afwijking....
Witte eieren
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine...
Kefir
Er is een nieuwe exotische verschijning in het zuivelschap: kefir. Het is niet goedkoop, maar het zou reuzegezond zijn....
Kleimasker
Wie zijn huid wilt laten stralen smeert modder of klei op zijn gezicht. Schijfje komkommer erbij en ontspannen maar. Alleen, wat s...
Natuurmatras
Hoe waan je je in de natuur, midden in een Nederlandse nieuwbouwwijk? Door te slapen op een 'natuurlijk matras'. We zoek...
Tomaat
Na 'tomaat in blik' kregen we véél reacties. Ook werden er Kamervragen gesteld. Hoe kan het dat er uitbuiting bestaat ...
Nacho
Een kijker heeft een merkwaardige ontdekking gedaan: nacho- en tortillachips van hetzelfde huismerk hebben dezelfde ingrediënten,...
Natuurlijke suiker
De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel o...
Opschuimmelk
Tegenwoordig koop je speciale opschuimmelk voor de beste cappuccino of latte. Maar waarom is dit zoveel beter dan gewone ouderwets...
Saffraan
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt: saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode spri...
Tomaat
Véél reacties na de aflevering over tomaat in blik. Er werden Kamervragen gesteld. Hoe kan het dat er uitbuiting bestaat in de t...
Tomaat in blik
De verslaggevers lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door...
Handgevormd
Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza's z...
Tomaat in blik
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarme...
Witte eieren
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine...
Corona
Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren over met hun groenten en fruit. We spreken een boer die met een mil...
Vloerbrood
De Keuringsdienst steekt zijn neus in de oven en ontdekt dat vloerbrood niet altijd een vloer gezien hoeft te hebben....
Culinair vlees
Je hebt gewoon vlees, en tegenwoordig ook 'culinair vlees'. Staat op het pakje. Zelfde stuk van het varken, maar de een ...
Beter Welzijn
De Keuringsdienst van Waarde legt Beter Welzijn langs de lat....