Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw p...
De paasdagen komen er aan en plots duiken ze dan weer overal op. Kwarteleitjes. Maar waren komen die schattige, gevlekte eitjes in...
Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde stree...
Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw ginmerk in het schap. Maar wat is ...
Het is een bijzonder visje, hij heeft een huid van paneermeel en hij zwemt het liefst in de frituur. De lekkerbek....
Kaas in een krokant jasje uit de frituur: de kaassoufflé. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, emmental...
De Keuringsdienst spant zich in en gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinair...
Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws, maar hoe zit het dan met het andere kippenvle...
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie...
Hollanders houden van Spanje, en in Spanje houden ze van paella. Om de smaak van Spanje ook in Nederland in huis te halen eten we ...
De Keuringsdienst gaat op zoek naar groenten en fruit met een afwijking....
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine...
Er is een nieuwe exotische verschijning in het zuivelschap: kefir. Het is niet goedkoop, maar het zou reuzegezond zijn....
Wie zijn huid wilt laten stralen smeert modder of klei op zijn gezicht. Schijfje komkommer erbij en ontspannen maar. Alleen, wat s...
Hoe waan je je in de natuur, midden in een Nederlandse nieuwbouwwijk? Door te slapen op een 'natuurlijk matras'. We zoek...
Na 'tomaat in blik' kregen we véél reacties. Ook werden er Kamervragen gesteld. Hoe kan het dat er uitbuiting bestaat ...
Een kijker heeft een merkwaardige ontdekking gedaan: nacho- en tortillachips van hetzelfde huismerk hebben dezelfde ingrediënten,...
De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel o...
Tegenwoordig koop je speciale opschuimmelk voor de beste cappuccino of latte. Maar waarom is dit zoveel beter dan gewone ouderwets...
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt: saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode spri...
Véél reacties na de aflevering over tomaat in blik. Er werden Kamervragen gesteld. Hoe kan het dat er uitbuiting bestaat in de t...
De verslaggevers lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarmelijke omstandigheden geplukt door...
Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza's z...
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde lezen een verontrustend bericht: Italiaanse tomaten in blik worden onder erbarme...
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine...
Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren over met hun groenten en fruit. We spreken een boer die met een mil...
De Keuringsdienst steekt zijn neus in de oven en ontdekt dat vloerbrood niet altijd een vloer gezien hoeft te hebben....
Je hebt gewoon vlees, en tegenwoordig ook 'culinair vlees'. Staat op het pakje. Zelfde stuk van het varken, maar de een ...
De Keuringsdienst van Waarde legt Beter Welzijn langs de lat....
Het hele jaar door zijn de viskramen ermee versierd: de posters die ons vertellen dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland. Maar ...
Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere...
Er is iets geks aan de hand: de kiloprijzen van appels lopen enorm uiteen. Is de ene appel dan zoveel lekkerder dan de andere? We ...
Voor namaak betaal je doorgaans minder dan voor het origineel. Alleen, wanneer je vlees namaakt gebeurt er iets geks. Bijna altijd...
De Keuringsdienst stuit op een juweel in de gebaksvitrine. De macaron verovert onze harten én onze portemonnee....
De Keuringsdienst gaat op zoek naar de oorsprong van onze croissants en neemt in Frankrijk de Nederlandse broodjes eens stevig ond...
Goedkope olie in goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je koopt al snel veel voor weinig. In dezelfde supermarkt kochten we ook zonneb...
Het is bijna pakjesavond. De tijd van pepernoten, cadeautjes en bezoeken van de Goedheiligman, die er altijd piekfijn uitziet in z...
De Keuringsdienst kocht een zak frieten. Speciale friet. Niet om te bakken in het vet, maar in de hete lucht. Ofwel airfryer friet...
Snij varkensvlees aan reepjes, doe er wat kruiden over en voilà, je hebt döner, shoarma of gyros. Maar wordt döner of shoarma w...
We bezoeken verschillende boeren, een melkfabriek én de bedenkers van het nieuwe keurmerk 'On the way to PlanetProof' v...
Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk, rept het pak. Zui...
Zoveel mensen zoveel wensen, en even zoveel soorten ham in de supermarkt. Maar de populaire Yorkham torent qua prijs wel opvallend...
Het ene stuk rundvlees is het andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak ...
Brood, daar zit wat in! Maar wat precies? De Keuringsdienst gaat een brood bakken en wil weten welke ingrediënten daarvoor nodig ...
Wat heeft de streek eigenlijk met streekproducten te maken? Is het gemaakt volgens traditioneel lokaal recept, of is het daar gepr...
Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers in de winkel af. Maar toch zit er vee...
Het zit in hippe flesjes, ordinair in blik én in luxe champagneflessen met kurk: cider. Een flexibel appeldrankje dat zich op all...
Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Wat is de s...
De Keuringsdienst wil weten wat het verschil is tussen muesli, krokante muesli, cruesli en granola....
Waldkorn blijkt een Nederlandse uitvinding. Het is een merkbrood dat vooral bestaat uit witte bloem, vermomd in een donkerbruin Du...
Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in ...
Rundvlees met exotische namen. De Keuringsdienst wil weten wat voor vlees we in de kuip hebben....
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en...
De Keuringsdienst neemt een duikje in de wereld van de biologische vis....
Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt, en vindt inderdaad dapper...